Jajko na bekonie to typowe śniadanie kuchni angielskiej.
Składniki:
* 4 plastry bekonu
* 2 jajka
* szczypiorek
* łyżka oliwy z oliwek
* sól, pieprz do smaku ( u mnie jest także odrobina delikaty do mięs, którą uwielbiam do wszystkiego)
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć bekon z jednej strony następnie odwrócić go na drugą stronę i od razu na bekon wybić jajka (ja jedno żółtko rozlałam na cały bekon). Smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż jajka się upieką. Doprawić do smaku solą, pieprzem.
Prostota i smak :)
OdpowiedzUsuńdokładnie, tak jak lubię :)
UsuńPorządne, męskie śniadanie. Chociaż sama chętnie bym takie zjadła :D
OdpowiedzUsuńprzyznam, że i ja czasem takie śniadanko podjem :)
Usuń