W sosie można również marynować kurczaka czy żeberka. Można również tak przygotowane mięso upiec na grillu.
Do marynowania mięsa użyłam gotowego sosu barbecue od Folwark.
Składniki:
* 4 plastry karkówki
* sól
* sos barbecue
Wykonanie:
Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć w tym mięso, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w formie do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec po ok. 25 minut z każdej strony.
Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńsmacznego i również pozdrawiam :)
UsuńW opisie pisze że to są plastry , a na zdjęciu karkówka jest w całości !!!
OdpowiedzUsuńNa zdjęciu są 2 duże plastry, a na wierzchu 3 rozkrojony.
Usuń