KARKÓWKA W SOSIE BARBECUE PIECZONA W PIEKARNIKU

Karkówka marynowana wcześniej w sosie barbecue wyszła przepyszna, miękka, rozpływająca się w ustach. Wystarczyło tylko posypać mięso solą, marynować i wyszedł pyszny obiad dla całej rodziny.
W sosie można również marynować kurczaka czy żeberka. Można również tak przygotowane mięso upiec na grillu. 


Do marynowania mięsa użyłam gotowego sosu barbecue od Folwark.

Składniki:
* 4 plastry karkówki
* sól
* sos barbecue

Wykonanie:
Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć w tym mięso, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w formie do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec po ok. 25 minut z każdej strony.










4 komentarze:

  1. Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. W opisie pisze że to są plastry , a na zdjęciu karkówka jest w całości !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zdjęciu są 2 duże plastry, a na wierzchu 3 rozkrojony.

      Usuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)