NALEŚNIKI BUDYNIOWE

Naleśniki z proszkiem budyniowym to ostatnio HIT internetowy, więc i ja postanowiłam spróbować. Przyznam, że są naprawdę smaczne. Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie, jako przekąska do szkoły czy do pracy.
Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe. 


Składniki:
* 3 szklanki mąki
* 2 jajka
* 400 ml mleka
* 400 ml wody
* 2 budynie waniliowe bez cukru
* opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam)

Wykonanie:
W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. 



9 komentarzy:

  1. Naleśniki smażone na patelni smarowanej? Czy można dodać olej do nich żeby nie smarować patelni?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja naleśniki zazwyczaj smażę na suchej patelni, ewentualnie odrobinę oleju rozsmarowuję silikonowym pędzelkiem na patelni

      Usuń
  2. Ja dodaję trochę oleju do naleśników...:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też dodaję troszkę oleju do ciasta naleśnikowe.Wydaje mi się,ze po usmażeniu naleśniki nie są , suche" Warto spróbować!

      Usuń
  3. Ja dodaje masło rozpuszczone,są pyszne

    OdpowiedzUsuń
  4. Ile naleśników wychodzi z tej porcji ciasta?

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie wyglądają! na jutro zaplanowałam naleśniki

    OdpowiedzUsuń
  6. budyń to po prostu w 90% skrobia kukurydziana

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)