Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe.
Składniki:
* 3 szklanki mąki
* 2 jajka
* 400 ml mleka
* 400 ml wody
* 2 budynie waniliowe bez cukru
* opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam)
Wykonanie:
W misce umieścić wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić ciasto na około 10-15 minut. Po tym czasie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.
Naleśniki smażone na patelni smarowanej? Czy można dodać olej do nich żeby nie smarować patelni?
OdpowiedzUsuńJa naleśniki zazwyczaj smażę na suchej patelni, ewentualnie odrobinę oleju rozsmarowuję silikonowym pędzelkiem na patelni
UsuńJa dodaję trochę oleju do naleśników...:)
OdpowiedzUsuńJa też dodaję troszkę oleju do ciasta naleśnikowe.Wydaje mi się,ze po usmażeniu naleśniki nie są , suche" Warto spróbować!
UsuńJa dodaje masło rozpuszczone,są pyszne
OdpowiedzUsuńIle naleśników wychodzi z tej porcji ciasta?
OdpowiedzUsuńokoło 25 naleśników mi wyszło :)
UsuńPrzepysznie wyglądają! na jutro zaplanowałam naleśniki
OdpowiedzUsuńbudyń to po prostu w 90% skrobia kukurydziana
OdpowiedzUsuń