Szybkie i łatwe w przygotowaniu, nadają się również na co dzień do kawki :)
Do mini babeczek wykorzystałam masło migdałowe prażone od Primavika. Masło to doskonale nadało się do babeczek, delikatnie wyczuwalny jest migdałowy smak.
Składniki na 7-8 babeczek:
* 1 szklanka mąki pszennej
* 1/3 szklanki cukru
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 70 ml oleju
* 50 ml wody
* 1 jajko
* szczypta soli
* 2 łyżki masła migdałowego
Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło migdałowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut.
Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)