Szybkie i łatwe w przygotowaniu, nadają się również na co dzień do kawki :)
Do mini babeczek wykorzystałam masło migdałowe prażone od Primavika. Masło to doskonale nadało się do babeczek, delikatnie wyczuwalny jest migdałowy smak.
Składniki na 7-8 babeczek:
* 1 szklanka mąki pszennej
* 1/3 szklanki cukru
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 70 ml oleju
* 50 ml wody
* 1 jajko
* szczypta soli
* 2 łyżki masła migdałowego
Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło migdałowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut.
Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem.
![http://www.primavika.pl/](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6jaI9u_3vcmthfu8jInGPVedDj_qAeJy3JDeSlyBNrYdUUSix2N_6eo5PyD6g_CaI1FRaGw4jFgUR_ve3YUxw-ZokdTd-eTgPt-7KirF0DwhqPhBljllhx_YhEiHPC0y2DHJhLsH6JmQ/s320/76_logo+Primavika.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)