Do przygotowania roladek wykorzystałam pastę z suszonych pomidorów z czosnkiem firmy Ole!
Pasta jest naprawdę smaczna i mimo, że nie lubię czosnku, pasta zasmakowała również mi, ponieważ czosnek jest w niej niemal nie wyczuwalny.
Składniki:
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* słoik pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem
* sól, pieprz
* przyprawa do kurczaka Skworcu
* jajko, mąka i bułka tarta do panierki
* olej do smażenia, użyłam oleju kokosowego
Wykonanie:
Pierś z kurczaka rozkroić na dwie połówki. Rozbić tłuczkiem na cienki kotlet. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Posmarować cienką warstwę pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem, zawinąć w roladkę. Do jednej miseczki wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą a do trzeciej jajko rozklepane. Roladki obtoczyć w mące następnie w jajku i bułce tartej. Następnie obsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Piekarnik nagrzać do 170'C. Podsmażone roladki przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku około 30 minut co jakiś czas je obracając.
Smaczna propozycja.
OdpowiedzUsuń