Placki są doskonałe na śniadanie czy podwieczorek. Zapewniam Was, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.
Do placków wykorzystałam ekologiczną mąkę jaglaną oraz ksylitol ze sklepu internetowego Zdrowy Market24.
* 1 szklanka mąki jaglanej
* 2 łyżki ksylitolu (ewentualnie cukru)
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 jajko
* 1 szklanka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieścić w misce. Wymieszać łyżką. Odstawić na 10-15 minut.
Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju (można użyć olej kokosowy). Na patelnię wylewać po 1 łyżce ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu.
Są o niebo lepsze od zwykłych! Oczywiście według mnie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.com/
właśnie zajadam, są przepyszne, takiego przepisu szukałam:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne! Dokładnie tego szukałam :) od dziś będę regularnie robić takie na śniadanie
OdpowiedzUsuń