SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM)

Gotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto.



Ogólnie nie jestem zwolenniczką gotowych ciast czy biszkoptów, jednak spód tortowy od Dan Cake w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony.

Składniki:
* 1 paczka gotowego spodu tortowego
* 250 ml śmietany kremówki 36%
* 250 g serka mascarpone
* cukier puder do smaku
* owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie

Wykonanie:
Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder (ilość według upodobania). Truskawki przekroić na pół, banana w plasterki a kiwi w pół plasterki. Na pierwszy płat spodu tortowego wyłożyć 1/3 ubitej śmietany, przykryć drugim płatem biszkoptu i ponownie wyłożyć śmietanę. Na końcu zakryć ostatnim płatem ciasta, wyłożyć pozostałą śmietanę i udekorować owocami.
Ciasto najlepiej trzymać w lodówce.










5 komentarzy:

  1. Czy banany nie ciemnieją oczekując na podanie tortu?
    Wiem, że jabłko spryskuje się cytryną żeby nie ciemniało.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Banana również można skropić sokiem z cytryny :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Super, dziękuję

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)