Do sałatki wykorzystałam ser koryciński z chili i oregano z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec.
* 100 g paluszków krabowych surimi
* 120 g sera korycińskiego z chili i oregano
* 5 łyżek groszku konserwowego
* 5 łyżek kukurydzy konserwowej
* 2 jajka ugotowane na twardo
* świeży koperek do smaku
* 1 płaska łyżeczka majonezu
* pół łyżeczki ostrej musztardy
* sól do smaku
* 2 szczypty przyprawy do sałatek
Wykonanie:
Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić z nadmiaru zalewy, dodać do surimi. Jajka ugotowane na twardo i ser koryciński pokroić w kostkę. Wszystko wsypać do miski. Dodać majonez, musztardę, posiekany koperek, sól i przyprawę do sałatek i wszystko wymieszać.
Odstawić do lodówki na godzinę.
Zainspirowałam się, jutro będę robić. Dziękuję 🙂
OdpowiedzUsuńżyczę smacznego :)
Usuń