Makaron posypałam startym na tarce serem korycińskim od Państwa Agnieszki i Marcina Bielec. Wykorzystałam ser z kolorowym pieprzem, który wzbogacił i zaostrzył cały smak makaronu.
* 250 g makaronu
* 2 kiełbasy śląskie
* 1/4 szklanki wody
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej
* ser koryciński z pieprzem kolorowym starty na tarce o dużych oczkach
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Zlać na sitku. Na patelni z odrobiną oliwy z oliwek podsmażyć kiełbasę śląską pokrojoną w małą kostkę. Na końcu smażenia kiełbasę podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, zamieszać i chwilkę wszystko gotować na małym ogniu. W naczyniu żaroodpornym umieścić makaron, podsmażoną kiełbasę wraz z koncentratem i kukurydzę konserwową. Wszystko wymieszać. Posypać całość startym na tarce serem korycińskim. Wszystko zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 15- 20 minut.
Rewelacyjne danie :) takie bardzo lubię - pysznie i szybko :)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuń