Składniki:
* 1 kg ziemniaków (nie za duże)
* 4-5 łyżek oleju
* 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka suszonego tymianku (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Ziemniaki obrać ze skórek, umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki.
Olej wymieszać z przyprawą i tymiankiem. Do oleju wrzucić ziemniaki, wymieszać, by przyprawa pokryła ziemniaki.
Piekarnik nagrzać do 160'C. Ziemniaki przełożyć na blachę z piekarnika, piec około 30-40 minut (czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków). Ziemniaki najlepiej zamieszać co jakiś czas, by chrupiąca skórka wypiekła się z każdej strony.
Brawo, brawo, prosto i smacznie byle było świeże a nie odgrzewane
OdpowiedzUsuńOtóż to, najlepsze świeżutkie, prosto z piekarnika :) Pozdrawiam :)
Usuńodgrzewane też są pyszne
UsuńNajzdrowsze odgrzewane - najwięcej skrobi opornej.
UsuńBędziemy dziś próbowac bo brzmi bardzo apetycznie ! :)
OdpowiedzUsuńja Bym je przed pieczeniem troche obgotowal
OdpowiedzUsuńZawsze tak szykuję śpi grilla. Pyszne i bez zbędnego obgotowywania wcześniej.
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńA blachę czymś wykladasz czy prosto na niej pieczesz?
OdpowiedzUsuńmożna wyłożyć papierem do pieczenia :)
UsuńPyszności
OdpowiedzUsuń