Może i na Waszym stole zagości ta właśnie sałatka? :)
Składniki:
* 300 g filetów śledziowych a’la matias
* 3-4 średnie ziemniaki
* 3-4 jajka
* 1 duża cebula
* 1 puszka groszku konserwowego (użyłam groszku Jamar)
* 1 jabłko
* 4-5 ogórków konserwowych
* 1-2 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku
* garść posiekanej natki kopru
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jajka na twardo. Wszystko obrać ze skórki i skorupek i pokroić w niedużą kostkę.
Cebulę, jabłko (bez skórki) i ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Śledzie zalać wodą i odstawić na około godzinę. Po tym czasie osuszyć je ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę.Groszek konserwowy odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce. Dodać majonez, posiekaną natkę koperku, sól i pieprz, wymieszać.
Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)