Ryż można również podać z ulubionymi owocami, konfiturą czy polany śmietaną. Idealny na śniadanie czy podwieczorek. Nadaje się również jako przekąska, zapakowany w pudełko do szkoły czy do pracy.
* 1,5 szklanki mleka
* 100 g ryżu (użyłam basmati Skworcu)
* 1 łyżeczka cukru
* 1 łyżeczka cukru waniliowego (użyłam cukru z prawdziwą wanilią Skworcu)
* cynamon do posypania (użyłam cynamon cejloński Skworcu)
Wykonanie:
Mleko zagotować. Wsypać oba cukry, wymieszać, wsypać ryż. Gotować na małym ogniu do czasu aż ryż wchłonie całe mleko od czasu do czasu mieszając (jeśli ryż wchłonie mleko a nadal nie będzie miękki dolać odrobinę mleka i gotować dalej).
Ugotowany ryż przełożyć do miseczek, posypać cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)