Składniki:
* 300 g makarony świderki
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* 300 g pieczarek
* odrobina świeżej natki pietruszki
* przyprawa do kurczaka
* sól, pieprz
* olej do smażenia
Wykonanie:
W gotującej, osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić na sitku.
Na patelni rozgrzać olej. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodając sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Pod koniec smażenia mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dalej smażyć.
Do usmażonego mięsa z pieczarkami dodać ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)