Do przygotowania ryby wykorzystałam panierki razowej od firmy Ale Panierka. Kochani polecam Wam tę i inne panierki, są mega smaczne, coś innego niż tradycyjna bułka tarta. Cena są przystępne dla każdego.
Ja otrzymałam do testowania 3 różne panierki:
* orzechowa
* sezamowa
* razowa do kurczaka
Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;)
* 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj)
* 2 jajka
* panierka razowa
* sól do smaku
* szczypta ostrej papryki mielonej
* szczypta słodkiej papryki mielonej
* przyprawa do ryby do smaku
Wykonanie:
W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety ryby moczyć w jajku z przyprawami, następnie w panierce.
Piekarnik nagrzać do 180'C. Panierowane ryby układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)