Do przygotowania ryby wykorzystałam panierki razowej od firmy Ale Panierka. Kochani polecam Wam tę i inne panierki, są mega smaczne, coś innego niż tradycyjna bułka tarta. Cena są przystępne dla każdego.
Ja otrzymałam do testowania 3 różne panierki:
* orzechowa
* sezamowa
* razowa do kurczaka
Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;)
* 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj)
* 2 jajka
* panierka razowa
* sól do smaku
* szczypta ostrej papryki mielonej
* szczypta słodkiej papryki mielonej
* przyprawa do ryby do smaku
Wykonanie:
W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety ryby moczyć w jajku z przyprawami, następnie w panierce.
Piekarnik nagrzać do 180'C. Panierowane ryby układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut.
Ciekawe rozwiązanie dla osób które nie mogą jeść tłustych potraw ale czy ryba tak upieczona nie będzie wysuszona?
OdpowiedzUsuńAbsolutnie ryba nie była sucha, a zawsze można na chwilę zakryć folią :)
UsuńSuper jednak mam 2 pytania. Na jaką opcje ustawić piekarnik? I gdzie można kupić tą panierkę? :)
OdpowiedzUsuńU mnie termoobieg :) Panierki dostępna są na Allegro :) https://allegro.pl/uzytkownik/Ale-Panierka?bmatch=cl-e2101-d3794-c3683-uni-1-5-0528
Usuń