Takie placuszki najczęściej przygotowuję, kiedy pozostaje mi otwarta puszka ananasa. Podaję je wtedy z lodami waniliowymi, jednak dziś zajadaliśmy je z musem "czekolada śliwkowa" od firmy Manufaktura Łagowski. Powiem Wam, że był to strzał w dziesiątkę. Słodko-kwaśne placuszki i ten pyszny mus :) Musicie spróbować :)
* 1 puszka ananasów w plastrach
* 1 jajko
* 1/2 szklanki mleka
* 1/2 szklanki soku z ananasów
* 1, 5 szklanki mąki pszennej
* szczypta soli
* olej do smażenia
Wykonanie:
Jajko roztrzepać, dodać mleko i sok z ananasa, wymieszać. Wsypać mąkę i sól, wymieszać trzepaczką.
Plastry ananasa osuszyć. Każdy po kolei maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)