* 100 g masła
* 2 łyżki cukru
* 2 jajka
* 2 łyżki wody
* 5 łyżek płynnego miodu (użyłam miodu Huzar)
* 1 łyżeczka cynamonu (użyłam Skworcu)
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Skworcu)
* 1,5 szklanki mąki pszennej
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, wodę i miód, wymieszać mikserem. Kolejno wsypać mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, wymieszać.
Ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagranego do 180'C i piec 25-30 minut.
Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Czy można nie dodawać miodu?
OdpowiedzUsuńMożna, jednak uważam, że dobrze by było go jednak dodać ;)
UsuńCzy można użyć miodu w formie stałej?
OdpowiedzUsuńNajlepszy jest miód płynny :)
Usuń