Składniki:
* 1 saszetka kaszy jaglanej prażonej (użyłam Cenos)
* 4 jajka
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
* 7 krążków ananasa z puszki
* 7-8 gałązek świeżego szczypiorku
* 1 łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. Ananasa osuszyć i również pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać.
Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny.
Pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńSzybko i bardzo pożywnie, super! Akurat mam puszkę tuńczyka princes w sosie własnym, więc koniecznie spróbuję z jakglanką, dzięki za inspirację!
OdpowiedzUsuńja miałem jakiś słonecznikowy chyba też princesa i poszło :) tylko trzeba się trochę na gimnastykować przy odcedzaniu ale warto przepis super!!
OdpowiedzUsuńPrzepis super smaczna i szybka sałatka , Polecam :)
OdpowiedzUsuń