Składniki:
* 2 placki tortilli
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* 2 solidne garście startego na tarce żółtego sera
* 2 łyżki ketchupu
* sól do smaku (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy do gyrosa (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki majeranku (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, włożyć do miski, dodać sól, przyprawę do kurczaka i do gyrosa, wymieszać mięso. Odstawić na około godzinę. Po tym czasie mięso podsmażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy.
Na rozgrzanej patelni grillowej (użyłam grillowe patelni granitowej Ballarini) położyć jeden placek tortilli, rozsmarować ketchup, posypać majeranek, rozłożyć równomiernie jedną garść startego żółtego sera, na wierzch wyłożyć podsmażoną pierś z kurczaka, posypać resztą sera i położyć drugi placek tortilli. Smażyć około 3-4 minuty na średnio rozgrzanej patelni, tak aby tortilla się nie przypaliła. Po tym czasie tortille odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3-4 minuty.
Tortille pokroić w trójkąty. Można podawać z ketchupem, majonezem lub ulubionym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)