Składniki:
* około 1,5 litra wody
* 500 g świeżych wypestkowanych czereśni
* cukier do smaku- ilość zależy od kwaskowatości czereśni (użyłam cukier trzcinowy Skworcu)
* pół łyżeczki cynamonu (użyłam Skworcu)
* ugotowany al'dente makaron
* szczypta soli
Wykonanie:
W osobnym garnku ugotować makaron al'dente w osolonej wodzie.
Do garnka wlać wodę, wsypać sól i czereśnie, gotować około pół godziny. Dodać do smaku cukier, cynamon, wymieszać.
Makaron można dodać bezpośrednio do zupy, bądź nakładać na talerz osobno makaron i zalać kompotem czereśniowym.
Pyszna 😀
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńB.dziekuje , przepis Bardzo sie przydal. Dziekuje
OdpowiedzUsuńWyszła pyszna dziękuję 🤗
OdpowiedzUsuńWyszła pyszna dziękuję 🤗
OdpowiedzUsuń