Mąka kokosowa zyskuje coraz większą popularność. Zawiera dużo błonnika i białka. Swoje zastosowanie znalazła w diecie odchudzającej. Polecam :)
* 3 jajka
* 1/2 szklanki płynnego masła
* 1/4 szklanki mleka
* 50 g mąki kokosowej (użyłam Skworcu)
* 2 łyżki kakao (użyłam Skworcu)
* 1/2 szklanki cukru trzcinowego (użyłam Skworcu)
* 2 łyżeczki aromatu waniliowego (użyłam Skworcu)
Polewa:
* 50 g masła
* 2 łyżki kakao
* 60 g cukru pudru
* 2 łyżki mleka
Wykonanie:
W misce wymieszać jajka z mlekiem, aromatem waniliowym i rozpuszczonym, wystudzonym masłem. W drugiej misce wymieszać mąkę kokosową z kakao i cukrem trzcinowym.
Do płynnych składników wsypywać po 2 łyżki sypkich składników i dokładnie mieszać trzepaczką.
Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 170'C, piec około 30 minut. Ciasto wystudzić.
Masło rozpuścić w garnku z mlekiem, dodać kakao i cukier puder, wymieszać dokładnie trzepaczką (nie doprowadzić do zagotowania). Tak przygotowaną polewę wylać na przestudzone brownie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)