Składniki na piankę:
* 1 litr śmietany kremówki 36%
* 2 galaretki agrestowe
* 500 ml wody
Dodatkowo:
* 1 paczka okrągłych lub podłużnych biszkoptów
* 2 galaretki agrestowe
* 1 większa kiść winogron
* 600 ml wody
Wykonanie:
Na spód prostokątnej formy wyłożyć biszkopty ściśle jeden obok drugiego.
2 galaretki agrestowe rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, lekka tężejącą galaretkę wlewać stopniowo do śmietany, ciągle masę mieszając mikserem. Piankę wylać na biszkopty. Formę z ciastem wstawić do lodówki na około 1 godzinę. W między czasie rozpuścić pozostałe 2 galaretki w 600 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia.
Gdy pianka stężeje poukładać na wierzchu winogrona. Na końcu wylać lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)