Składniki:
* 2 szklanki mąki pszennej
* 2 jajka
* 300 ml mleka
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia (użyłam Skworcu)
* szczypta soli
* 3 łyżki cukru
* 2 łyżki oleju
* 2 łyżki aromatu waniliowego (użyłam Skworcu)
* gofry podałam z konfiturą z aronii Skworcu
Wykonanie:
Całe jajka wbić do miski, wlać mleko, wszystko wymieszać trzepaczką. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, wlać olej i ekstrakt waniliowy. Wszystko wymieszać trzepaczką tak długo, by dobrze rozetrzeć grudki mąki.
Opiekacz (użyłam Dezal) rozgrzać. Na środku płyty opiekacza wylać po 2 łyżki ciasta, zamknąć opiekacz i piec na rumiany kolor gofry.
Super smaczny pomysł :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńŚwietny patent na gofry o nietypowym kształcie :)
OdpowiedzUsuńooo tak :)
UsuńWyszlo super!
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię napewno wyjdą pyszne 💕
OdpowiedzUsuńPyszne
OdpowiedzUsuń🥮
Pozdrawiam :)
UsuńWyszło super!!!! Naprawdę polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, pozdrawiam :)
UsuńIdę robić 😁
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
UsuńWygląda przepis bardzo dobrze. Na razie u mnie nigdy nie wychodzą za dobre, jakkolwiek nie robię na dowolnych przepisach to zawsze są inne niż te z budek z goframi. Teraz wypróbuję ten przepis, może będzie lepiej, bo składniki i proporcje tutaj sugerowane są trochę inne niż te co wykorzystywałem do tej pory.
OdpowiedzUsuńRobiłam z tego przepisu gofry i w tosterze i w gofrownicy i w dwóch wersjach smakują pysznie i wyglądają na prawdę obłędnie 🥰😍
OdpowiedzUsuńBardzo miło mi to czytać, pozdrawiam :)
UsuńAle super wyglądają, nie pomyślałam bym aby zrobić je na grillu a przecież faktycznie mogą wyglądać ciekawie. Dzięki za super pomysł.
OdpowiedzUsuńGofry pycha tylko zakalce wychodza 😄
OdpowiedzUsuńa jaką masz moc opiekacza?
UsuńSuper przepis polecam gofry super chrupiące
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam. Fajne są. Smaczne i dużo wychodzi, mimo iż ciasta wydaje się być mało.
OdpowiedzUsuń