Składniki:
* 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
* marmolada wieloowocowa (użyłam Orzech)
* 1 jajko
* opcjonalnie cukier puder do posypania
Wykonanie:
Ciasto francuskie delikatnie jeszcze rozwałkować, aby było cieńsze. Przekroić wzdłuż dłuższego boku na pół. Każdą połówkę ciasta podzielić na trójkąty. Na brzegu każdego trójkąta położyć odrobinę marmolady, zawinąć rogaliki, ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko rozklepać widelcem. Przy pomocy silikonowego pędzelka posmarować rogaliki jajkiem.
Piec w piekarniki nagrzanym do 180'C około 25 minut.
Rogaliki można posypać cukrem pudrem.
jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuńDo popołudniowej herbatki jak znalazł! :)
OdpowiedzUsuń