Składniki na 4 szklanki widoczne na zdjęciu:
* 300 ml śmietany kremówki 36%
* 2 łyżki cukru pudru
* 5-6 kwaśnych jabłek
* solidna szczypta cynamonu
* kilka słomek ptysiowych (użyłam słomki ptysiowej z cynamonem Brześć)
Wykonanie:
Jabłka obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, uprażyć na patelni, aby trochę zmiękły. Pod koniec dodać cynamon, wymieszać. Wystudzić
Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru.
Słomkę ptysiową pokroić na mniejsze kawałki.
Na dnie szklanek wysypać kilka słomek, na wierzch warstwa śmietany, uprażone jabłka, śmietana i na końcu jabłka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)