Składniki:
* około 300g gotowych podłużnych ciastek francuskich (użyłam Brześć)
* 1 paczka gotowego kremu do tortów o smaku truskawkowym
* 200 ml mleka
Wykonanie:
Wszystkie ciastka francuskie przekroić na pół. Wyłożyć nimi spód blachy (użyłam kwadratową 20 x 20 cm).
Do miski wlać mleko, wsypać krem do tortów, miksować do uzyskania gęstego kremu.
Krem wyłożyć na paluszki francuskie. Na wierzch ułożyć obok siebie ciastka francuskie. Ciasto wstawić do lodówki.
Przyznam, że nie jestem zwolenniczką gotowych kremów i sięgam po nie w ostateczności. Można tu użyć zarówno dowolnego smaku kremu jak i śmietanę kremówkę lub krem do karpatki.
Zamiast ciasta francuskie fo można słomki ptysiowe. Pyszne
OdpowiedzUsuńWychodzą krem ze śmietany mascarpone i cukru pudru