JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Jajka to danie, które lubi chyba większość. Faszerowane, z majonezem, sadzone, gotowane na miękko...
Dziś proponuję jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a idealne są praktycznie na każdą okazję jako przekąska lub jako posiłek na śniadanie. 



Składniki:
* 4 jajka
* 1 puszka (150 g) tuńczyka w sosie własnym
* 1 łyżka majonezu
* szczypta ostrej papryki
* szczypta soli

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupek, przekroić na pół. Łyżeczką wyjąć żółtka.
W misce umieścić żółtka, odsączonego z zalewy tuńczyka, majonez, sól i ostrą paprykę. Wszystko dobrze wymieszać widelcem, rozdrabniając żółtka i tuńczyka.
Połówki białek faszerować nadzieniem z tuńczyka. Wierzch można udekorować posiekanym szczypiorkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)