KREM Z BATONIKAMI MILKY WAY DO TORTU

Krem z batoników Milky Way jest polecany do przekładania płatów biszkoptów, dekoracji tortów lub babeczek. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a smak na pewno zachwyci każdego miłośnika słodkości. Taki krem doskonale sprawdzi się w przygotowaniu tortów dla dzieci. Moja córka jest smakiem kremu zachwycona :)



Składniki:
* 450 ml śmietany kremówki 36%
* 260 g batonów Milky Way
* 500 g serka mascarpone

Wykonanie:
Do garnka wlać śmietanę kremówkę, podgrzewać ją na małym ogniu. W między czasie batoniki pokroić na mniejsze kawałki, dodać je do kremówki, nadal podgrzewać i mieszać do momentu, aż batony się rozpuszczą. 
WAŻNE: Śmietany nie można doprowadzić do wrzenia.
Gdy batony się rozpuszczą, garnek zdjąć z ognia i wystudzić masę. Garnek przykryć pokrywką i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia do zimnej kremówki z batonikami dodać serek mascarpone. Całość wymieszać mikserem na średnich obrotach nie dłużej niż 2-3 minuty, aby masa się nie zważyła.
Taka ilość kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu rozkrojonego na 3 części o średnicy 24 cm, wysmarowania wierzchu i boku.




2 komentarze:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)