Składniki:
* 200 g kabanosów pieczonych (użyłam Henryk Kania)
* 1 średnia cebula
* 1 cukinia
* 1 czerwona papryka
* 150 g kukurydzy konserwowej (waga po odsączeniu z zalewy)
* 150 g groszku konserwowego (waga po odsączeniu z zalewy) (użyłam Orzech)
* 3-4 łyżki przecieru pomidorowego
*olej do smażenia
* sól, papryka ostra, papryka słodka, majeranek- ilość według uznania (użyłam przypraw Skworcu)
Wykonanie:
Kabanosy pokroić w 1-1,5 cm kawałki. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, cebulę w piórka.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę na złoty kolor, dodać paprykę, cukinię i kabanosy, wszystko razem podsmażać około 2 minut. Całość przelać do garnka, dodać groszek i kukurydzę, zalać wodą tyle tylko, by ta przykrywała wszystkie warzywa. Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać. Doprawić solą, papryką ostrą, słodką i majerankiem. Gotować na małym ogniu około 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)