Składniki na dwa pucharki widoczne na zdjęciu:
* 1 galaretka dowolnego koloru
* 400 ml wody
* 250 g serka mascarpone
* 1 łyżka miodu (użyłam miód lipowy Huzar)
Wykonanie:
Galaretkę wymieszać we wrzącej wodzie, przelać do pojemnika np po lodach, wystudzić, wstawić do lodówki lub zamrażalnika, aby szybciej stężała. Twardą galaretkę pokroić w kosteczki.
Serek mascarpone wymieszać z miodem.
Na dnie pucharków, kubków lub kieliszków do wina ułożyć warstwę galaretek na wierzch warstwa serka mascarpone. Kolejno znów warstwa galaretek i mascarpone. Wierzch udekorować galaretkami i listkiem mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)