JAGLANKA NA MLEKU SOJOWYM Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ

Jaglanka na mleku sojowym to lekki, zdrowy, pożywny i pyszny pomysł na śniadanie. Łatwy i szybki do zrobienia posiłek, który doda nam energii na cały dzień :) Tak przygotowaną owsiankę można podać zarówno ze świeżymi jaki i suszonymi owocami. Dosłodzić można ją miodem (ale nie jest to konieczne). Z kaszą jaglaną zaprzyjaźniłam się już jakiś czas temu i przyjaźń ta trwa do dziś ;) A Wy lubicie jaglankę?



Składniki na 1 porcję:
* 60 g kaszy jaglanej (użyłam Skworcu)
* 160 ml mleka sojowego
* garść suszonej żurawiny

Wykonanie:
Kaszę jaglaną wysypać na sitko, przepłukać na zmianę pod zimną i ciepłą wodą, aby pozbyć się z niej goryczy. Przesypać kaszę go garnka, wlać mleko sojowe, gotować na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Tak przygotowaną jaglankę przełożyć do miseczki, na wierzch posypać suszoną żurawinę.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)