Mojej córce tak bardzo zasmakowały, że chyba na majówkę będę musiała je powtórzyć ;)
Składniki na około 14 babeczek:
* 2 szklanki mąki pszennej
* pół szklanki cukru
* 1 łyżka kakao ciemnego
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 50 g mlecznej czekolady
* pół szklanki oleju
* 1 szklanka mleka
* 1 jajko
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki na babeczki łącznie z rozpuszczoną czekoladą umieścić w misce, wymieszać mikserem do połączenia składników.
Formę do babeczek wyłożyć papilotkami, do każdej wlać porcję ciasta do 3/4 wysokości papilotki.
Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babeczki około 20 minut. Wystudzić.
Składniki na krem kukułka:
* 90 g masła* 1 puszka (400 g) masy krówkowej o smaku kukułki (użyłam Helio)
Wykonanie:
Masło (najlepiej w temperaturze pokojowej) utrzeć mikserem na gładki puch. Ucierać około 2-3 minut, aż kolor masła zrobi się kremowy. Stopniowo do masła dodawać po łyżce masy krówkowej. Miksować tak do wyczerpania masy. Krem należy przechowywać w lodówce.
Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, dekorować babeczki przy pomocy odpowiedniej tylki cukierniczej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)