Składniki:
* 400 g mięsa mielonego wołowego
* 1 jajko
* 2 łyżki bułki tartej
* pół łyżeczki pieprzu cayenne (użyłam Skworcu)
* 1 płaska łyżeczka soli
* pół łyżeczki oregano (użyłam Skworcu)
* 6-7 patyczków do szaszłyka
Wykonanie:
Mięso mielone umieścić w misce, wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieprz cayenne, sól i oregano. Dobrze wymieszać mięso dłonią.
Odrywać kawałki mięsa i dłonią uformować podłużne klopsiki, przez środek wzdłuż wbić patyczki.
Mięso ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 25 minut (po 15 minutach mięso odwrócić na drugą stronę).
bardzo takie lubię
OdpowiedzUsuń