Składniki:
* 3/4 szklanki kaszy bulgur (przed gotowaniem) (użyłam Skworcu)
* 3/4 puszki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech)
* 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
* 4 ogórki konserwowe
* 3 łyżki majonezu
* 1 łyżeczka musztardy stołowej (użyłam Orzech)
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Kukurydzę i tuńczyka odlać z zalewy, ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Sałatkę przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)