Składniki:
* 1 kg schabu bez kości
* 500 g pieczarek
* 2 łyżki masła
* sól
* pieprz
* 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki czosnku granulowanego (użyłam Skworcu)
* 4-5 łyżek oleju
* rękaw do pieczenia
Wykonanie:
Schab rozkroić w poprzek tak, by powstał prostokąt. Tłuczkiem rozbić go na cieńszy płat. W misce wymieszać olej z solą, pieprzem, przyprawą i czosnkiem. Natrzeć mięso z obu stron.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć je na patelni na maśle, przyprawiając solą i pieprzem. Smażyć je do czasu, aż odparuje z nich woda.
Na płacie schabu wyłożyć podsmażone pieczarki. Mięso ścisło zawijać w roladę, przełożyć do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 180'C i piec mięso około 40 minut, po tym czasie rozciąć rękaw i piec mięso jeszcze około 20 minut.
Ale apetyczne mięsko!
OdpowiedzUsuń