Składniki:
* około 1 kg karkówki bez kości
* 2 łyżki ostrej musztardy
* 3 łyżki ketchupu pikantnego
* 1/2 szklanki oleju
* 4 ząbki czosnku
* 1 łyżeczka soli
* pół łyżeczki czarnego pieprzu (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka suszonej bazylii (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka suszonego oregano (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka suszonego majeranku (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Karkówkę pokroić na plastry grubości około 1 cm.
W misce wymieszać wszystkie składniki na marynatę (czosnek przecisnąć przez praskę). Każdy kawałek mięsa dokładnie obtoczyć w marynacie. Zamarynowane mięso przykryć folią i wstawić do lodówki na 5-6 godzin.
Mięso upiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 170'C około 40 minut (20 minut z jednej i 20 minut z drugiej strony).
mniammm pyszności
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń