Składniki:
* 400 g żołądków drobiowych
* 1 ząbek czosnku
* 1 mała cebula
* 1 szklanka wody
* 4 łyżki śmietany do zagęszczenia sosu
* 4 łyżki musztardy stołowej (użyłam Orzech)
* łyżka masła
* 2 łyżki mąki do zagęszczenia sosu
* sól i pieprz do smaku
* 1 szklanka wody
* 4 łyżki śmietany do zagęszczenia sosu
* 4 łyżki musztardy stołowej (użyłam Orzech)
* łyżka masła
* 2 łyżki mąki do zagęszczenia sosu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Żołądki oczyścić, umyć, przekroić na pół i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić na durszlaku.
Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość podlać wodą, dodać żołądki, sól i pieprz, chwilę poddusić. Na końcu dodać musztardę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Ponownie wszystko chwilę dusić. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do sosu ciągle mieszając, aby się zagęścił.
Wyszło takie sobie, jakby czegoś brakło
OdpowiedzUsuńKwestia smaku, nam smakowały ;)
Usuń