Składniki:
* pół kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kwaszonej z marchewką Orzech)
* 250 g pieczarek
* 1 nie duża cebula
* 3 liście laurowe (użyłam Skworcu)
* 3 liście laurowe (użyłam Skworcu)
* 4-5 ziarenek ziela angielskiego (użyłam Skworcu)
* sól i pieprz do smaku
* pół łyżeczki kminku (użyłam Skworcu)
* 1 łyżka masła
Wykonanie:
Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, drobno pokroić, przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, dodać sól, pieprz do smaku, ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Kapustę gotować około 30 minut, aż będzie miękka.
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie do cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki, dodać do smaku sól i pieprz. Wszystko razem podsmażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Na końcu dodać na patelnię odcedzoną z wody, ugotowaną kapustę kiszoną. Całość wymieszać i podsmażyć około 5 minut na mniejszym ogniu.
Tak przygotowany farsz przechowywać w lodówce około 3-4 dni.
* 1 łyżka masła
Wykonanie:
Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, drobno pokroić, przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, dodać sól, pieprz do smaku, ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Kapustę gotować około 30 minut, aż będzie miękka.
Na patelni rozpuścić masło, zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie do cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki, dodać do smaku sól i pieprz. Wszystko razem podsmażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Na końcu dodać na patelnię odcedzoną z wody, ugotowaną kapustę kiszoną. Całość wymieszać i podsmażyć około 5 minut na mniejszym ogniu.
Tak przygotowany farsz przechowywać w lodówce około 3-4 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)