Jednak zanim przejdę do przepisu na ciastka, chciałabym Wam napisać kilka słów o mikserze ręcznym firmy Breville z funkcją HeatSoft- inaczej funkcją podgrzewania. Technologia ta pozwala na podgrzewanie np masła do temperatury pokojowej podczas jego mieszania, dosłownie w kilka sekund. Jest to przydatne, szczególnie wtedy, kiedy mamy ochotę nagle coś upiec, potrzebujemy masło w temperaturze pokojowej a jest ono zimne z lodówki. Dodatkowo mikser ten posiada aż 7 poziomów prędkości. W zestawie znajduje się mikser ręczny, 2 trzepaki, 2 mieszaki do ciasta, 1 ubijaczka do piany i plastikowy pojemnik do przechowywania tych wszystkich akcesoriów łącznie z mikserem.
Mikser ten to nowość na rynku, doskonały, nowoczesny sprzęt do każdego domu. Jednym słowem jestem bardzo zadowolona z otrzymanego do testowania miksera, a to wszystko dzięki uprzejmości firmy Breville.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRp6btV2wCQGHjMltdukLz7y8LHliQh5nYgnxvCHEpZOyBjL1VlJH9boBVvOt_zTWkmh28SlkCWhcU2JHANp6gvJ5-fe5pK-KyKXvKpdKXsHC5jeCYGO3bEVrqhzwZGihiItTsNu3H_ozN/s200/84007171_3437699502970835_2244559134479351808_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh44cF0cXtj8FDUHHwTc9EYMCUHRFNsudw_sk-b6a-0w3aJI6Bs0LZWj7KtT6AwPGYh8vrGj2p6ydj1fC9s_8OFSEI3c__p8ZVE1Kf0Q1hzAn35POUBPm6LzYag1HeSNdmivWpqCcJhQgpG/s200/84102220_843891809379739_5683046124147965952_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7R7hMPcRuFXLWjWLDoKiOVjE3chBofB_1RQZOfx08k1lMxNIJ8pjbEZifycljidkDkyN9JxBBhZiprWm0pN-bykHWYo5GL3UZNS-XBGNWVHMNgeuIHIPFyeQUb_4ku29-db-8Nl-4t35W/s200/84407095_501132433872142_5929036768253837312_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhA_hRT8WIJ9qXa76aflttCH5CmALUYv9Vsufd03uypwuYAX8T2WW8FQH_2BgsVMFQypt8xXKAr706M1QqboGvoQz4zKOqPcAq2Tj4LV0ZL_YeHRXoVvWZsIXLUEVzoQm8pL-gV0Z5zUi9u/s200/84605354_281975266099599_8530138485347057664_n.jpg)
Składniki na około 14- 16 ciastek:
* 90 g masła
* 50 g cukru
* 180 g mąki pszennej
* 1 jajko
* szczypta soli
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* 100 g czekolady gorzkiej
* 80 orzechów laskowych prażonych
Wykonanie:
Masło w temperaturze pokojowej (u mnie zimne z lodówki, podgrzane z pomocą miksera) utrzeć z cukrem. Dodać jajko i sól, ponownie wymieszać. Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać mikserem.
Czekoladę i orzechy drobno posiekać, dodać do masy i wymieszać łyżką.
Łyżką nabierać porcje ciasta, uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć. Ciastka układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190'C, piec ciastka około 13- 15 minut.
Wyglądają cudownie, muszą być pyszne
OdpowiedzUsuńsuper ciiasteczka
OdpowiedzUsuń