Składniki:
* 1 mała kapusta pekińska
* nie duży kawałek białej części pora
* pół puszki kukurydzy konserwowej (użyłam Orzech)
* 1 mała czerwona papryka
* 1 płaska łyżka majonezu
* 1 płaska łyżka śmietany 12%
* 1 łyżeczka soku z cytryny
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Kapustę pekińską drobno poszatkować, pora i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, kukurydzę osuszyć z zalewy. Wszystko umieścić w misce, wymieszać.
W osobnej miseczce wymieszać majonez ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowany sos dodać do warzyw, ponownie całość dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)