Składniki:
* 1,5 kg udźca z indyka
* 3- 4 łyżki oleju
* 1 łyżka masła
* około 400 g pieczarek
* sól, pieprz do smaku
* 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka
* pół łyżeczki czosnku granulowanego
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Na patelni rozpuścić masło podsmażyć pieczarki, doprawiając je do smaku solą i pieprzem.
Z udźca indyka usunąć skórę i kość. Rozciąć mięso tak, by powstał cieńszy płat mięsa, lekko rozbić tłuczkiem. W misce wymieszać olej z przyprawą czosnkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć mięso z obu stron. Na mięso rozłożyć podsmażone pieczarki, mięso zawinąć w roladę, przełożyć do naczynia żaroodpornego
Piekarnik nagrzać do 180'C. Piec mięso przez 45 minut pod przykryciem, następnie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 15 minut.
bardzo smacznie wygląda
OdpowiedzUsuń