Składniki na około 16 placków:
* 1 szklanka mąki pszennej
* 2 łyżki cukru
* szczypta soli
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* 3/4 szklanki mleka
* 1 jajko
* około 4 łodyg rabarbaru
* olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na końcu oczyszczony i pokrojony w plasterki rabarbar, wymieszać delikatnie łyżką.
Na patelni rozgrzać olej (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym.
* 1 szklanka mąki pszennej
* 2 łyżki cukru
* szczypta soli
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* 3/4 szklanki mleka
* 1 jajko
* około 4 łodyg rabarbaru
* olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na końcu oczyszczony i pokrojony w plasterki rabarbar, wymieszać delikatnie łyżką.
Na patelni rozgrzać olej (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)