* około 150 g makaronu świderki (waga przed ugotowaniem)
* 1 cebula
* 1 papryka czerwona
* 3 większe pieczarki
* 1 pojedyncza pierś z kurczaka
* około 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* 1 puszka pulpy pomidorowej
* sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę w paseczki, pierś kurczaka w kostkę.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju usmażyć pierś z kurczaka, dodając sól i pieprz.
Dodać pozostałe warzywa, wszystko dusić pod przykryciem około 5 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i pulpę pomidorową, doprawić do smaku.
Gotować około 6-7 minut do czasu, aż woda odparuje. Doprawić do smaku.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron.
Na wierzch wyłożyć przygotowany sos pomidorowy posypać serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 25 minut (bez przykrycia).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)