TRUSKAWKI ZAPIEKANE POD KOŁDERKĄ Z KOGLA MOGLA

Nie ma chyba prostszego deseru niż ten. Truskawki zapiekane w koglu moglu. Pychotka zrobiona dosłownie w niespełna pół godziny. Będąc dziś w warzywniaku natrafiłam na ładne truskawki i od razu pomyślałam o tym właśnie deserku. Po upieczeniu z wierzchu utworzy się pyszna pianka, natomiast w środku ciepłe truskawki i kogel mogel. Kto jeszcze nie robił to polecam :)


Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube --> kliknij tutaj


Składniki:
* około 200 g truskawek
* 3 żółtka
* 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam Skworcu)
* 1 łyżeczka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią (użyłam Skworcu)

Wykonanie:
Żółtka utrzeć z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym na puch, do czasu, aż nie będą wyczuwalne grudki cukru. Truskawki pokroić w ćwiartki, umieścić je w naczyniu do zapiekania. Na wierzch wylać kogel mogel. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180'C około 10- 12 minut.







1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)