Składniki:
* 200 g sera ricotta
* 3 łyżki jogurtu naturalnego
* 9 okrągłych biszkoptów
* 140 g borówek amerykańskich
Wykonanie:
Ser ricotta wymieszać z jogurtem naturalnym. Przygotować 3 pucharki do lodów, lampki do wina bądź inne szklanki do deseru.
Na dnie pucharków ułożyć po jednym pokruszonym biszkopcie, na wierzch posypać kilka borówek. Na to wyłożyć po łyżce ricotty. Następnie znowu pokruszone biszkopty, borówki i reszta ricotty. Całość udekorować pozostałymi borówkami i połówką biszkopta.
genialny deser
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie :) uwielbiam takie szybkie desery
OdpowiedzUsuńSuper, takiego szukałam 👌❤️
OdpowiedzUsuńSuper dziękuję.
OdpowiedzUsuńBardzo dobry deser. Podczas pobytu we Wloszech go degustowałam. Robie ricotte z mleka koziego tym bardziej jest dobra. Taki deser dla mnie jest na sniadanie. Dziekuje za przepis
OdpowiedzUsuń