PUSZYSTA BABKA Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM- TYLKO 5 SKŁADNIKÓW+ KILKA SŁÓW O KAWIE HERRERIA

Już dawno nie piekłam żadnej babki, a przyznam, że to najbardziej lubiany wypiek mojego męża. Dziś więc poczyniłam babkę z dodatkiem mleka skondensowanego. Wyszła puszysta i urzekła nas swoim smakiem. Jest dość słodka, więc postanowiłam posypać ją już tylko odrobiną cukru pudru. Powiem Wam tylko tyle, jest tak smaczna, że nie wiem, czy wytrwa do jutra, bo nie ma nic lepszego niż kubek pysznej kawy z mlekiem i ciacho :)


A jak już mowa o kawie to powiem Wam, że niedawno otrzymałam do przetestowania kawy Herreria. Oj co to jest za smak. Każda paczka skrywa w sobie niepowtarzalny smak. W jednej czuć posmak marcepanu w innej karmel a jeszcze innej miód. Do tego kubek... jestem ogromna fanką kubków, mam ich w domu mnóstwo. jednak ten tak bardzo mi się spodobał, że w ostatnich dniach wszystkie inne poszły w odstawkę ;)
Więc kochani jednym słowem zapraszam na na stronę Herreria, tam znajdziecie całą gamę kaw, herbat a także kubków. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie :)


Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube --> kliknij tutaj



Składniki:
* 250 g mąki pszennej
* 100 g masła w temperaturze pokojowej
* 4 jajka
* 400 g mleka skondensowanego słodzonego
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
Masło utrzeć na gładką masę. Dodać najpierw jedno jajko, wymieszać. Następnie dodać pozostałe jajka, wymieszać. Wlać mleko skondensowane, wymieszać. Na końcu wsypać proszek do pieczenia i mąkę, całość dobrze wymieszać. Formę do babki wysmarować masłem. Wylać ciasto, wyrównać wierzch. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babkę około 40 minut.
Przestudzoną babkę posypać cukrem pudrem.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)