Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube --> kliknij tutaj
Składniki na 12 babeczek:
* 240 g mąki pszennej
* 150 g cukru
* 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 jajka
* 220 ml mleka
* 70 ml oleju
* 200 g borówek
Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wymieszać przy pomocy rózgi kuchennej. Następnie wlać mleko, olej i całe jajka. Ciasto wymieszać dokładnie rózgą kuchenną. Na końcu wsypać borówki, zamieszać łyżką.
Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Wylewać do nich ciasto do około 3/4 ich wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C, piec około 25 minut.
Fantastyczny przepis, daje mniej cukru. Opcja tej masy w keksowce też fajnie wychodzi. Polecam bardzo
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńCzy można użyć mrożonych jagód?
OdpowiedzUsuńOczywiście :)
Usuń