8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE

Poniżej przygotowałam dla Was zbiór 8 przepisów na rozgrzewające dania jednogarnkowe. Idealne na tą porę roku, szybkie do przygotowania. Pyszne, aromatyczne potrawy, które nie tylko nasycą ale i rozgrzeją. Takie dania można od razu ugotować w większej ilości, zamknąć w słoiki i podgrzać, kiedy tylko będzie na to ochota.

CHŁOPSKI GARNEK PO MOJEMU- przepis tutaj
Chłopski garnek to dość pożywne, proste i szybkie w wykonaniu danie jednogarnkowe.
Doskonale rozgrzewa w chłodne popołudnia czy wieczory. Polecam wszystkim, którzy mają mało
czasu na przygotowanie obiadu. Takie danie można też z powodzeniem zamknąć w słoiki :)

                       


BŁYSKAWICZNE LECZO WARZYWNE Z KABANOSEM- przepis tutaj
Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Warzywne leczo z dodatkiem kabanosów to aromatyczny, pożywny pomysł na obiad lub ciepłą kolację.
Można podać z bułką lub ryżem. Wykonanie nie zajmuje więcej niż 40-45 minut. Danie idealne do podania od razu po przygotowaniu, do zamknięcia w słoiki lub do zamrożenia w pudełku. Polecam :)

                       


KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU- przepis tutaj
Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. 
Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.

                     


FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj
Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. 
Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki. Fasolkę lubiłam jako dziecko i lubię do dziś. Zawsze jak ją gotuję to od razu wielki garnek i od razu wkładam w słoiki. Prosty przepis, który zawsze się udaje. Gotuję tak fasolkę od wielu lat i zawsze zajadamy ją ze smakiem. Do tego wystarczy nam chrupiąca bułeczka ;)

                    


CHILI CON CARNE- przepis tutaj
Chili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej. 
Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie 
z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili. Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie dla męża w czasie przerwy w pracy :)

                    


LECZO Z MIĘSEM MIELONYM- przepis tutaj
Leczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory. 
Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej 
lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki.

                     


LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ I KIEŁBASĄ CHORIZO- przepis tutaj
Przepis na pyszne, szybkie w przygotowaniu leczo ze składników, 
które miałam pod ręką. Rozgrzewające danie, które sprawdzi się jako obiad, kolacja czy poczęstunek dla gości, podczas przeróżnych imprez. 
Moja rodzina uwielbia leczo, dlatego też to ugotowałam w zapasie i zamknęłam w słoiki, otworzymy, kiedy tylko będziemy mieli na nie ochotę :)

                     


LECZO Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ- przepis tutaj
Leczo to pyszne, kolorowe danie jednogarnkowe pełne warzyw, 
szybkie w przygotowaniu. 
Najczęściej podaję je ze świeżym pieczywem. Idealne na chłodne wieczory i imprezy.

                     

                  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)