Pierś z kurczaka zapiekana z serem i pieczarkami- składniki:
* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 350 g pieczarek
* 250 g sera typu mozzarella startego na tarce o dużych oczkach
* olej do smażenia
* sól
* przyprawa do kurczaka
* pieprz czarny mielony
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, rozbić przy pomocy tłuczka tak jak na kotlety. Z obu stron posypać solą, pieprzem czarnym i przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron, przełożyć je na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na tym samym oleju, na którym smażyło się mięso. Pod koniec smażenia doprawić pieczarki solą i pieprzem (nie dużo, należy pamiętać, że i mięso jest już przyprawione).
Na każdy podsmażony kawałek piersi z kurczaka położyć pieczarki, na wierzch posypać solidnie serem.
Piekarnik nagrzać do 170'C, zapiekać mięso około 15-18 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)