JAJKA W SOSIE MAJONEZOWYM ZE SZCZYPIORKIEM I RZODKIEWKĄ

Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką są przepyszne. Idealne na śniadanie czy jako imprezowa przekąska. W moim domu najczęściej jajka przygotowywało się tradycyjnie czyli ugotowane na twardo na wierzchu odrobina majonezu. Jednak ja lubię urozmaicać tradycyjne dania, dlatego też przygotowałam jajka z delikatnym sosem majonezowym. Całości tu dopełnia odrobina szczypiorku i rzodkiewki. No mówię Wam pychota :)


Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką- składniki:
* 4 jajka
* 3 łyżki majonezu
* 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
* 3-4 rzodkiewki
* kilka gałązek szczypiorku
* sól do smaku
* szczypta czarnego mielonego pieprzu

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać skorupki.
W między czasie przygotować sos. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym. Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek bardzo drobno posiekać. Dodać to do sosu, doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzu. Całość dobrze wymieszać.
Na głęboki talerz przełożyć większość sosu (zostawić tylko odrobinę do położenia na wierzch jajek). Obrane jajka przekroić na pół, ułożyć na sosie. Wierzch udekorować odrobiną sosu i posiekanego szczypiorku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)